//
Bett 3-delat med droppe EZ Control Stubben 2221

Bett 3-delat med droppe EZ Control Stubben 2221

Storlek cm

Antalst

Artikelnummer

320001-1

689 kr

inkl. moms

Beskrivning

Bett med droppe EZ Control Double Broken Stubben 2221.

Stl. 11,5 ring Ø 55 mm - 4 1/2 " tjocklek 14 mm Stl. 12,5 - 13,5 ring Ø 70 mm - 5 " tjocklek 16 mm

Unik bett konstruktion

Fördelar med en EZ - Control Loose ring Snaffle: Optimal anpassning genom den unika bettdesignen - flexibilitet på sidorna. Förbättrad effekt med minimum press på tyglarna samt tillåter mjuka och känsliga hjälpmedel. Möjliggör enklare kommunikation mellan häst och ryttare. Med EZ - CONTROL - BIT har Stubben utvecklat en bett som är mycket effektiv och har en stark verkan på efterfrågan men placerat mjukt och bekvämt i hästens mun. Effekten av bettet träder i funktion försiktigt . När hästen accepterar bettet, ligger det smidigt mellan tungan och underkäken. Endast i stunder av olydnad, när hästen motstår ryttare påverkan initieras hävstångs verkan. Så snart hästen backar ner och accepterar ryttarens stöd agerar bettet lite flexibelt och mjukt på hästens tunga och laner.

Denna speciella effekt av EZ - CONTROL - BIT har visat sig bra även i utbildning av unga hästar. Hästutbildare talar om en självlärande - aspekt, eftersom många hästar börjar rätta till sig själva så snart åtgärd krävs. Problemet när hästarna blir för starka i ryttarens händer och försöker komma bort från ryttarens stöd sker ganska ofta, inte bara i hoppning. Vi har också haft mycket goda resultat i tester med barn, som ibland inte hade tillräckligt med styrka för att kontrollera sina hästar när de varit för starka. 

Stubben Steeltec kvalitet: Inga skarpa kanter som kan skada hästens mun. Lång livslängd på grund av utvalda material. En särskild teknik ser till att betthål och länkbitar förblir intakt under längre.

Tillverkare

Namn

Stubben