Fri frakt över 499:-    Snabba leveranser (1-5 arbetsdagar)    Toppenbutik, grym service! 

      90 dagars öppet köp, 49:- frakt                 info@ridersport.se  -  Tel. 0431 - 30 20 40                                    Läs fina omdömen på vår Facebook sida                 

 

                  

Salt & slickstenar till häst

Alla hästar behöver få i sig salt, en saltsten är då ett väldigt praktisk sätt då hästen själv sköter det. Här finner du även slickstenar perfekta att använda som belöning

Hitta din hästs favoritsmak på slicksten

I vårt sortiment finner du produkter från Eldorado, Willab AB, Likit, Trikem och Horslyx. Det finns flera olika smaker på slickstenarna så att din häst ska hitta en favorit. Till exempel finns fruktsmaker som banan och äpple. Eller är det kanske vitlök, mint eller morot som din häst föredrar?

Slickstenar och saltstenar kan fylla flera funktioner

En slicksten kan ge din häst salter, vitaminer och/eller mineraler som den har behov av. Förutom i smaker så skiljer sig produkterna åt på andra sätt. Vi har slickstenar som är bra för andningsorganen och som ökar din hästs hälsa. Vill du ge din häst en saltsten utan tillsatser? Det hittar du också hos oss!

Varför kan saltstenar vara viktiga och i vilka situationer? Det finns en rad anledningar till att din häst kan gynnas av att ha en sten i sin närhet. Som tidigare nämnt behöver varje häst salt för att deras hälsa ska vara bra. Det finns vissa situationer då behovet av salt kan vara extra stort. När hästen är i arbete så kan den svettas och behöva mer salt. Om en häst växer, är dräktig eller har ett föl som diar så finns det också ett större saltbehov.

Läs mer längst ner på sidan.

Färg

Varumärken

 • Produktfiltrering
   Färg
  • Varumärken
 • Blir din häst orolig i vissa situationer? 

  Det är inte enbart på hästens hälsa som en saltsten eller slicksten kan ha en effekt. Om din häst lätt blir uttråkad eller orolig i stallet eller hagen, så kan en slicksten underhålla på ett lekfullt sätt. Att din häst har roligt och kan hålla sig sysselsatt är såklart också viktigt. En slicksten kan lugna hästen om den till exempel ska skos eller lastas. Vid veterinärbesök kan en slicksten också ge hästen ro och distraktion.

  Varför salt är viktigt för hästens hälsa

  Hästen reglerar sin saltbalans med vätska. Detta innebär att den dricker mindre vid låga nivåer av natrium. En saltbrist kan vara allvarlig för hästens hälsa. Bland annat kan den drabbas av kolik. Idag har generellt hästar låga saltnivåer och därför kan en saltsten hjälpa. Det är viktigt att du beräknar och kontrollerar hur saltstenen förbrukas, så att du har koll på hur mycket salt din häst får i sig.

  Om du tycker att montering av en saltsten kan verka krånglig, så har vi lättmonterade stenar som hänger i ett rep. Hitta en slicksten som passar din hästs behov hos oss!

  Drift & produktion: Wikinggruppen

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen