Fri frakt över 499:-    Snabba leveranser (1-5 arbetsdagar)    Toppenbutik, grym service! 

      90 dagars öppet köp, 49:- frakt                 info@ridersport.se  -  Tel. 0431 - 30 20 40                                    Läs fina omdömen på vår Facebook sida                 

 

                  

Grimskaft

Här hittar du våra grimskaft. Vi har grimskaft i flera olika material, bland annat läder och med eller utan kedja. Våra grimskaft finns både med karbin-och panikhake och såklart i flera olika härliga färger.

En sak som är säker är att det alltid är bra att ha ett grimskaft till hands, oavsett om du ska leda din häst i stallet, till hagen eller hjälpa till att fånga in en häst på rymmen. Ett gott tips är alltså att ha ett grimskaft i stallet, i bilen och på andra platser så att du alltid kan känna dig säker och väl förberedd. Vid transport av din häst kan det vara mycket viktigt att ha med ett extra grimskaft, om du skulle behöva skära upp det befintliga vid en eventuell olycka. 

Det finns olika längder på grimskaft, så att du kan välja en som passar dig och din häst. I vårt sortiment hittar du grimskaft som är ca 1,5-4,5 meter långa. Vi har även ett uppbindningsgrimskaft, vars längd kan variera mellan 30-150 cm beroende på om du ska använda dem i stallet eller i transporten.

Olika typer av grimskaft

Om hästen känner att den sitter fast och inte kan ta sig loss kan det leda till att den får panik. När grimskaftet blir hårt åtdraget i ett försök från hästen att rycka sig fri kan en panikhake vara räddningen, så att grimskaftet kan separeras från hästen. Om du tror att detta behov finns för dig och din häst så kan du kolla in vårt långa grimskaft med panikhake.

När du ska tävla och/eller vill ha extra kontroll kan ett grimskaft med kedja vara en bra idé då det ge dig mer kontroll över en busig häst.

Vi har ett stort sortiment av “vanliga” grimskaft som passar för vardagliga sysslor såsom att släppa in och ut ur hagen. Dessa är lagomt långa för denna typ av hantering och här kan du välja färger som matchar dina olika grimmor.

 

Storlek

Färg

Varumärken

 • Produktfiltrering
   Storlek
  • Färg
  • Varumärken
 • Drift & produktion: Wikinggruppen

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen