Fri frakt över 499:-    Snabba leveranser (1-5 arbetsdagar)    Toppenbutik, grym service! 

      90 dagars öppet köp, 49:- frakt                 info@ridersport.se  -  Tel. 0431 - 30 20 40                                    Läs fina omdömen på vår Facebook sida                 

 

                  

Flugtäcke till din häst

Flugtäcken till häst skyddar mot flugor och insekter. På sommaren blir det lätt ansamlingar av flugor och knott runt stallarna vilket både orsakar bett, klåda och i värsta fall eksem samtidigt som de stör hästns lugn när de betar i hagen.

Flugtäcken finns i olika utföranden. Det är mycket vanligt med flugtäcke med hals, flugtäcke med avtagbar hals, flugtäcke utan hals, flugtäcke med magplatta eller flugtäcke med kryssgjordar. Vårt sortiment av flugtäcke till häst är noga utvalt för att det ska finnas något för alla, därför har vi båda billiga flugtäcken till bra kvalitet men också flugtäcken från erkända varumärken som t.ex. Horseware.

Vid utgående produkter eller kampanjer har vi även REA på flugtäcken. Välkommen att hitta ett flugtäcke som fyller dina och din hästs krav hos oss på Ridersport.

Läs mer längst ner på sidan.

Storlek

Färg

Varumärken

 • Produktfiltrering
   Storlek
  • Färg
  • Varumärken
 • Flugtäckens material

  Det finns flera olika material som flugtäcken till häst görs av, men de består nästan alltid av en textil i nät. Materialet till flugtäcket kan variera i sin slitstyrka men är oftast tunt för att låta huden andas. Ett tunnare flugtäcke är lättare för insekterna att bita igenom, men mjukare mot hästens päls och bättre om hästen lätt får skav medan flugtäcken i grövre nät gör det svårare för insekterna att angripa hästen. 

  Användning av flugtäcke till häst

  Ett flugtäcke går att använda på alla hästar som är känsliga och är i många fall nödvändigt för att skydda hästen mot sommarplågor. Skimlar och hästar i ljusare färger är särskilt påverkade av besvären från insekter och flugor som sommaren för med sig och kan därför vara i ett större behov av flugtäcke. Vi erbjuder också flugtäcken med UV-skydd från bland annat Horseware som ger extra skydd om din häst har solrelaterade besvär. 

  Välj storlek på ditt flugtäcke till häst

  Det är inte alltid så lätt att veta vilken storlek du ska ha på ditt hästtäcke och vad som passar just din häst. För att underlätta för dig så har vi ett par saker som är viktiga att tänka på:

  • När du väljer storlek på täcket mäter du från manken till svansroten.
  • Ett hästtäcke ska sitta så att det ligger an mot bogen, det ska alltså inte sitta för löst. Det ska gå upp över manken och lätt kunna knäppa täcker undertill och framtill.

  Tänk också på att storlekarna kan skilja beroende på tillverkaren. Om det är första gången du ska handla hästtäcken och du har svårt att veta vilken storlek du ska ta, så är ett tips är att prova ut ditt nya hästtäcke med ett tunnare lakan under för att se om det sitter bra. Efter en tid när du provat olika hästtäcken från olika varumärken kommer du få en bra uppfattning hur det just brukar sitta på din häst. För att göra det ännu enklare för dig har vi tagit fram en lista på storlekar här: 

  • A/B-ponny 105 cm
  • B/C-ponny 115 cm
  • C/D-ponny 125 cm
  • D-ponny/Cob/Full 135 cm
  • Full 145 cm
  • X-Full 155 cm
  • XXFull 165 cm
  Drift & produktion: Wikinggruppen

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen