Fri frakt över 499:-    Snabba leveranser (1-5 arbetsdagar)    Toppenbutik, grym service! 

      90 dagars öppet köp, 49:- frakt                 info@ridersport.se  -  Tel. 0431 - 30 20 40                                    Läs fina omdömen på vår Facebook sida                 

 

                  

Islandshästutrustning

Under kategorin Island presenterar Ridersport ett mindre sortiment med de vanligaste produkterna för de allt mer populära Islandshästarna, exempelvis islandsträns och islandsstigbygel. Naturligtvis hittar du mycket produkter till Islandshästar under våra övriga rubriker och du är varmt välkommen att surfa runt.

De märken du kan hitta här är Borstiq, Treadstone, Haglunds, Catago, Hansbo Sport, och Sprenger.

Vårt sortiment för islandshästar och ryttare

Våra vojlockar för islandshästar finns i olika material och prisklasser, så att du kan hitta den som passar dig bäst. Beroende på vilka egenskaper som du prioriterar så har vi vojlockar som absorberar svett, andas väl, fördelar trycket i sadeln jämnt, absorberar stötar under ridturen, är slitstark med lång hållbarhet mm. Hos oss hittar du också islandsträns i argentinskt läder och som är elegant utsmyckade med stenar eller som har mer diskret design. Våra tyglar för islandshäst har bra grepp för att de inte ska glida i handen och vi har flera islandsridbyxor i olika färger, designer och passformer i vårt sortiment. Oavsett om du vill ha en vanlig islandsstigbygel eller en säkerhetsstigbygel, så har vi ett alternativ för dig.

Storlek

Färg

Varumärken

 • Produktfiltrering
   Storlek
  • Färg
  • Varumärken
 • Liten men stark häst

  Självklart kan du använda islandsutrustning till ponnys också. Men vad är det som gör produkter för islandshästar annorlunda jämfört med andra hästprodukter? Några utmärkande skillnader som man kan se är att det ofta förekommer sadlar som är speciellt utformade, sadelgjordar som är kortare, träns som inte har käkremmar och tyglar designade med snabbknäppen i varje ände. Eftersom islandshästarna är små men robusta i sin kroppsbyggnad, så finns det vissa behov när det kommer till utrustning som kan skilja sig mot andra hästars utrustning. Det mindre men starka huvudet gör att tränsen är anpassade utifrån de faktorerna. Eftersom islandshästar har fler gångarter kan ryttaren behöva en sadel och stigbyglar som fungerar för olika sitsar. Islandshästens munstorlek har också en påverkan på hur betten är framtagna.

  Drift & produktion: Wikinggruppen

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen