Fri frakt över 499:-    Snabba leveranser (1-5 arbetsdagar)    Toppenbutik, grym service! 

      90 dagars öppet köp, 49:- frakt                 info@ridersport.se  -  Tel. 0431 - 30 20 40                                    Läs fina omdömen på vår Facebook sida                 

 

                  

Sadelpaddar & Fårskinnspaddar

Här hittar du vårt sortiment av sadelpaddar och fårskinnspaddar. Vi har sadelpaddar från mängder av olika märken och i olika material. Vi har också paddar med correction-funktion så du kan bygga upp padden för att anpassa den helt efter dina behov.

Varumärkena vi erbjuder för sadelpaddar är Mattes, Acavallo, Hansbo Sport, Kavalkade, Källquist med flera.

Att välja rätt sadelpad för häst och ryttare

Sadelpaddar kommer i olika storlekar, från small till large eller i skalan ponny, cob och full. Det är självklart viktigt att välja rätt storlek efter sadeln, så att den inte blir för liten eller för stor. Hästen går också igenom olika perioder under sin livstid. Rider du en unghäst som utvecklas snabbt under träning? Eller en äldre häst som du behöver balansera sadeln för på grund av att ryggen svankar mer med åldern? I vårt sortiment kan du hitta sadelpaddar som anpassar sig efter de förändringar som hästen genomgår.

Det är inte bara hästen som kan ha behov av en sadelpadd. Om du som ryttare besväras av någon form av smärta i bäckenet och/eller sittbenet, så finns det specifika sadelpaddar för att motverka det. En sådan sadelpad placeras på sadeln och bidrar till en mer balanserad viktfördelning samt verkar stötdämpande. Om du också vill ha en annan typ av stöd, så har vi en variant som även fokuserar på ryttarens överkropp och ger dig en större känsla av sadelfasthet.

Dessutom finns det sadelpaddar som lyfter sadeln fram respektive bak, så att du kan få det stöd du behöver där du behöver det. Tycker du att det är extra svårt att få sadeln att sitta på plats? Då kan du välja en produkt som både kan sitta under sadeln i direktkontakt med hästryggen samt mellan sadeln och schabraket.

Vill du bara ha något som gör sadeln mindre kall under höst och vinter? Då finns det värmande paddar som du kan sätta på sadeln. Det är ju trist att frysa i onödan!

Storlek

Färg

Varumärken

 • Produktfiltrering
   Storlek
  • Färg
  • Varumärken
 • Olika material och funktioner på sadelpaddar

  Det finns sadelpaddar i viskoelastisk polymer som hjälper till att förebygga ryggproblem av olika slag hos din häst och som dessutom är snälla mot både huden och pälsen. Detta material är perfekt om du vill ha en sadelpad som fördelar trycket på hästens rygg och dessutom har masserande egenskaper. Sadelpaddar görs också i bomull och du kan till exempel välja en korrektionspad som har flera medföljande filtinlägg som du kan använda för att justera fyllningen efter just din häst.

  Du kan säkert ha hört talas om så kallat “memory foam”. Materialet är framtaget för att forma sig utefter varje individ. Därför är en sadelpad i gel med denna egenskap perfekt för dig som har en måttbeställd sadel, då den ger dig nära kontakt med hästen. För dig som behöver tidigare nämnd stötdämpning, så finns flera varianter med just memory foam som har precis den egenskapen. Skummet absorberar nämligen stötarna, för att du ska få en så mjuk känsla som möjligt.

  Under sommaren eller långa och ansträngande ridpass kan en sadelpad som torkar extra snabbt eller andas komma väl till användning. Med en produkt som innehåller en blandning av mocka och polyester kan du få den effekten. Om du istället använder en gelpad som är perforerad, alltså som har små lufthål i sig, så kan luften flöda igenom dem och det blir lättare för hästen att transportera bort värme för extra bra svalka.

  För dig som inte vill ha äkta fårskinn så har vi också varianter i vårt sortiment som har partier med syntetpäls. Kanske du söker någon specifik funktion på en sadelpad? Detaljer som fickor, kardborreband som fäster fast din sadelpad i sadeln och så vidare varierar från olika produkter. 

  Har du inte behov av en sadelpad under hela sadeln? Då finns varianter som du kan sätta baktill under sadeln för extra stötdämpning där det behövs. Beroende på vilket område som du vill avlasta hästen på så varierar också funktionerna mellan olika sadelpaddar. Till exempel finns flera alternativ som fokuserar på bogbladen men även en produkt som dessutom är anpassad för området kring mankbasen. Ibland kanske det bara behövs ett underlägg att ha under schabraket för att ge hästens rygg det den behöver. Ett underlägg i lammskinn kan låta varmt men ger faktiskt ventilation så väl som avlastning. Det finns dessutom en variant för dressyr och en för allround, så att du slipper kompromissa med något för att det ska passa just den sadel du vill använda det till. 

  Drift & produktion: Wikinggruppen

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen