Fri frakt över 499:-    Snabba leveranser (1-5 arbetsdagar)    Toppenbutik, grym service! 

      90 dagars öppet köp, 49:- frakt                 info@ridersport.se  -  Tel. 0431 - 30 20 40                                    Läs fina omdömen på vår Facebook sida                 

 

                  

Tyglar

Här hittar du vårt sortiment av tyglar. Vi erbjuder ett stort utbud i olika material, storlekar och färger. Du finner tyglar i gummi, lädertyglar, tygtyglar eller tyglar i olika kombinationer av material. Det finns med eller utan stoppar, beroende på vad du föredrar.

Vad du kan tänka på när du väljer tygel

Det finns flera faktorer att ha i åtanke för att du ska kunna rida på ett bekvämt sätt och med stil. Valet av material kan spela roll och bero på bland annat vilken disciplin du rider och vilket väder det är. Även årstider kan påverka materialvalet. Därför kan du med fördel ha flera olika typer av tyglar, så att du kan variera och anpassa dig. Det kan också vara bra att fundera över utformningen och längden på tyglarna.

Läs mer längst ner på sidan.

Storlek

Färg

Varumärken

 • Produktfiltrering
   Storlek
  • Färg
  • Varumärken
 • Att tänka på för olika discipliner

  Tyglar för hoppning, dressyr och westernridning skiljer sig åt på vissa sätt. Tränar du dressyr? Då rekommenderas att du har tunna tyglar som inte är för långa. De ska kännas lätta att hålla i och hantera. Om du precis har eller ska börja rida dressyr, så är det bra att tänka på att det inte är tillåtet med tyglar som är helt i gummi. Är det hoppning du sysslar med? Då är det inte lika noggrant med vilka tyglar som används, så länge du lätt kan få ett bra grepp.

  Flätade tyglar kan generellt upplevas vara lätta att greppa. Om det regnar under ridturen så kan det vara en fördel. Även gummityglar ger ett otroligt bra grepp i alla väder. Om du köper lädertyglar kan det vara bra att sköta om materialet, så att det håller länge. Tyglarna kan både behöva fettas in innan du använder dem och rengöras med lädertvål efter användning. Läder som du ser har blivit mycket torrt kan du olja in.

  Har din häst en känslig eller klippt päls? Hos oss hittar du också tygelskydd, så att din häst slipper få skav från tyglarna.

  Drift & produktion: Wikinggruppen

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen