Fri frakt över 499:-    Snabba leveranser (1-5 arbetsdagar)    Toppenbutik, grym service! 

      90 dagars öppet köp, 49:- frakt                 info@ridersport.se  -  Tel. 0431 - 30 20 40                                    Läs fina omdömen på vår Facebook sida                 

 

                  

Helskodda ridbyxor för dam

Här finner du vårt utbud av helskodda damridbyxor både med traditionell skinnskoning och den moderna gripskoningen - allt för att det ska kännas bekvämt i sadeln. Vi har bara högsta kvalitet på våra byxor och i dagsläget kan du finna märkena Kingsland, Cavalleria Toscana, Pikeur, Haglunds, Mountain Horse, Horka, Horse Life och  HansboSport i vårt sortiment. Vi har även varma byxor och overaller för årets kallare årstider.

För att hitta den passform som fungerar bäst för dig har vi ett brett sortiment med byxor som lämpar sig åt flera olika kroppsformer och storlekar. 

Särskilda fördelar med en helskodd byxa

Vad innebär då en helskodd byxa? Den skiljer sig från andra modeller genom att den har en förstärkning som går hela vägen upp över rumpan. Om du nyligen har börjat att rida kan särskilt helskodda ridbyxor vara en bra idé. De ger en bra stabilitet eftersom du inte glider lika mycket i sadeln som du kan göra med en annan typ av byxa. På så sätt kan du lättare hitta balansen på hästryggen från start och därmed få en säkrare känsla. Du får en bättre stabilitet och extra grepp vid både knäna och lår såväl som i sätet med denna typ av byxa. Detta är ofta önskvärt vid dressyr och kan hjälpa för att få en mer stilla sits och mer korrekta hjälper.

Läs mer längre ner på sidan.

Storlek

Färg

Varumärken

 • Produktfiltrering
   Storlek
  • Färg
  • Varumärken
 • Funktioner för olika årstider och väder

  Utöver stadighet och bekvämlighet är en bra ridbyxa även viktig för att den minimerar risken för att skavsår uppstår. I vårt sortiment finns dessutom en vattenavvisande ridbyxa, så att du kan njuta av att ta en härlig skogstur eller träna på utomhusridbanan i alla väder. Utöver regn medför framförallt sommaren även värme, vilket gör att ridpassen kan bli ännu svettigare än om du rider i ett svalt ridhus på vintern. Därmed kan luftiga sommarridbyxor underlätta, både med ett tunnare tyg och med en funktion som transporterar bort fukt. På samma sätt som sommarbyxor ger en svalare känsla, ger tjockare ridbyxor ett bra skydd när kylan har dragit in.

  Smak och trivsel är individuell

  Vilken modell som passar bäst är helt individuellt och varierar från person till person. Dels finns olika byxor för olika discipliner, dels är det en smaksak vilken variant som du trivs bäst i. Din ridgren och vilken typ av byxa som ger dig mest bekvämlighet är alltså båda viktiga faktorer att ta hänsyn till.

   

  Drift & produktion: Wikinggruppen

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen