Fri frakt över 499:-    Snabba leveranser (1-5 arbetsdagar)    Toppenbutik, grym service! 

      90 dagars öppet köp, 49:- frakt                 info@ridersport.se  -  Tel. 0431 - 30 20 40                                    Läs fina omdömen på vår Facebook sida                 

 

                  

Ridhjälmar

På Ridersport hittar du ett brett sortiment av ridhjälmar, både varianter i standardformat men även modeller som du själv kan designa efter din personliga smak. Vi erbjuder ridhjälmar med MIPS för att du ska kunna göra marknadens säkraste val. Vi har flera olika modeller i vårt sortiment. Bland annat med dressyrskärning för att få plats med håruppsättningen under hjälmen. Varumärkena vi erbjuder är bland annat Samshield, OneK, Uvex, Jacson och Hansbo Sport.

Ridhjälm är en självklar del när det gäller ridning, körning och övrig hantering av hästar. Ridhjälmen har en viktig funktion och det är att skydda ditt huvud om olyckan är framme. Det finns hjälmar i olika utföranden och med olika funktioner, det allra viktigaste är dock att du köper en hjälp som har rätt säkerhetsmärkning. Självklart uppfyller alla våra hjälmar dessa säkerhetskrav. Alla våra ridhjälmar är VG1-godkända, vilket innebär att de är godkända för tävling. Din nya ridhjälm ska sitta perfekt så se till att välja en storlek som passar dig. Den får varken vara för stor eller för liten. Många ridhjälmar är justerbara så att du kan få den i precis rätt storlek och passform.

Det finns säkra hjälmar med olika detaljer för att göra dem fina och personliga. Glitter och Swarovski eller en stilren variant. Matt-, blank- eller sammetsyta. Sportig eller tidlös modell - välj det du tycker är snyggt och det som passar dig!

Läs om skötselråd längre ner på sidan.

 

Storlek

Färg

Varumärken

 • Produktfiltrering
   Storlek
  • Färg
  • Varumärken
 • Hur du tar hand om din ridhjälm

  Du bör relativt ofta göra en kontroll av din hjälm så att du kan upptäcka eventuella skador, men kom ihåg att alla skador inte är synliga. Har du tappat hjälmen i backen eller att den på annat sätt fått en kraftig stöt så bör du investera i en ny. Rekommendationen är att åtminstone byta hjälm efter ett par år eller vid kraftiga stötar och slag.

  Din hjälm får gärna förvaras i en hjälmpåse eller på en hängare för att hållas hel och ren.

  Drift & produktion: Wikinggruppen

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen