Fri frakt över 499:-    Snabba leveranser (1-5 arbetsdagar)    Toppenbutik, grym service! 

      90 dagars öppet köp, 49:- frakt                 info@ridersport.se  -  Tel. 0431 - 30 20 40                                    Läs fina omdömen på vår Facebook sida                 

 

                  

Säkerhetsväst till ridning

Säkerhetsvästen finns för att skydda din kropp när olyckan är framme. Passformen av en säkerhetsväst spelar stor roll. Säkerhetsvästen ska alltid sitta så nära kroppen som möjligt och ska sitta tajt. Att ha på sig en säkerhetsväst är en speciell känsla och någonting man vänjer sig vid, så vid första utprovningen kanske det inte alltid känns så bekvämt, däremot bör säkerheten som en väst erbjuder göra att du känner dig extra säker på hästryggen eller vid annan hantering av hästar. 

Så hur ska man tänka när man väljer ut en ny säkerhetsväst? För det första finns det säkerhetsridvästar med snörning eller kardborreknäppning i sidorna. Samtliga har en dragkedja fram. Det är en smaksak vilken variant som man vill ha. Fördelen med kardborreknäppning är att du snabbt och enkelt kan ta på dig och få av dig din ridväst. Om du istället väljer snörning, så kan du justera västen i midjan och/eller över bröstkorgen för att den ska sitta så bra som möjligt.

Läs mer om västarnas passform och säkerhet längst ner på sidan.

Storlek

Färg

Varumärken

 • Produktfiltrering
   Storlek
  • Färg
  • Varumärken
 • Passform och säkerhet

  Utöver vilken preferens du har av hur din väst går att stänga, så finns det några fler saker att ha i åtanke för att veta om du hittat en väst som passar just dig. Bröst och nyckelben ska vara täckta av västen. Dessutom ska framstycket på din väst sträcka sig 2-3 centimeter nedanför revbenen. Den ska inte vara för lång bak men nå ner till precis över svanskotan. Upptill på baksidan ska den börja precis ovanför atlaskotan, så att den alltså ger ett bra skydd för nacken. Det är viktigt att västen inte hindrar en naturlig rörelse, den ska ge en bekväm känsla och inte kännas som att den är i vägen. Om västen stöter mot sadelns bakvalv och trycks upp i nacken, är den för lång och osäker att bära!

  Hur nära kroppen ska säkerhetsvästen sitta? Du kan tänka att du ska få plats med en tunn tröja under den och ingenting mer. Om du bär en ridjacka ska den alltså sitta utanpå västen. Kroppsvärmen kommer att mjuka upp västen när du börjar använda den, så om den känns stel i början är det bra om du testar västen så pass länge att den hinner bli mer följsam. Om den fortfarande känns obekväm efter det, så kan du testa en annan väst.

  I vårt sortiment finns säkerhetsvästar för både vuxna och barn och i flera färger. Vi har även västar med extra skydd för ryggrad och svanskota utan att du tappar rörelsefriheten, så att du får ett så optimalt skydd som möjligt om du ramlar av hästen. Tycker du att ridvästar kan kännas obekväma och krångliga att ha på sig? Då har vi även lite tunnare lättvikts-varianter som är smidiga, figursydda och med bra flexibilitet. För dig som lägger stor vikt vid att västen ska andas så bra som möjligt, så kan det vara bra att satsa på en väst som gör det möjligt för luft att cirkulera mellan västen och kroppen. Då byts den varma luften från kroppsvärmen ut kontinuerligt. Ska du tävla i hoppning och är under 18 år? Då är det krav på säkerhetsväst klass 3. Alltså inte ryggskydden då de är klass 2.

  Tänk på att säkerhetsvästen inte bara skyddar kroppen om du ramlar av hästen under en ridtur. Den skyddar dig även vid en klämolycka, om du blir sparkad eller om en häst trampar på dig. Det visar att en säkerhetsväst är användbar i olika sammanhang och miljöer.

  Drift & produktion: Wikinggruppen

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen