Fri frakt över 499:-    Snabba leveranser (1-5 arbetsdagar)    Toppenbutik, grym service! 

      90 dagars öppet köp, 49:- frakt                 info@ridersport.se  -  Tel. 0431 - 30 20 40                                    Läs fina omdömen på vår Facebook sida                 

 

                  

Krubbor & Hönät

Här finner du praktiska höpåsar, krubbor, hönät med mera för att förenkla vardagen i stallet.

Vi har krubbor för de allra minsta och bland de allra största! Något som skiljer krubbor åt är till exempel hur många liter av foder som de rymmer. Vi har olika varianter som rymmer mellan 11 och 26 liter. Den allra minsta foderkrubban är gjord för föl och rymmer 8 liter. Olika krubbor har också olika funktioner för att du ska kunna hitta den bästa för din häst.

Hönät är bra för den häst som behöver förlänga sin ättid. Det finns dock fler fördelar med ett hönät. Du kan till exempel lika gärna ha det i stallet som under en resa. Det ger dig också ett alternativ, så att du kan välja om höet ska ligga löst eller inte. Det finns varianter med olika stora maskor och som rymmer olika stor mängd hö.

Läs mer längst ner på sidan.

Storlek

Färg

Varumärken

 • Produktfiltrering
   Storlek
  • Färg
  • Varumärken
 • Krubbor

  Flyttbara krubbor när du byter miljö

  Söker du en bärbar foderkrubba som du lätt kan ta med dig? Hästen kan befinna sig i olika miljöer då och då, allt från sin egen hage eller box till nya miljöer vid exempelvis tävlingar. Hos oss hittar du en foderkrubba som är gjord av återvunnet material och som dessutom är både stark och tålig. Om du vill ha en flyttbar krubba som också kan hängas upp på boxdörren, så hittar du det hos oss också. En smart lösning och ett tips för hagen är att ha en beteskrubba inuti ett bildäck!

  Foderkrubbor för olika behov

  Blir det lätt så att hästens foder hamnar på golvet? Då kan du med fördel välja en krubba med tvärstag, så att hästen får i sig all sin mat. Det finns även krubbor som har spillkanter på båda sidor och krubbor som är djupare än andra, som fyller samma funktion gällande foderspill. Beroende på hur din hästs box ser ut kan du behöva en krubba som monteras på ett visst sätt, så att du kan hitta den bästa placeringen där krubban inte är i vägen för hästen eller dig. Det finns krubbor med både front- och hörnmontering.

  Vissa krubbor har också former som gör det lättare för hästen att få i sig allt foder. Det gör också att rengöringen av krubban blir smidigare, så att du kan spara både tid och energi till något annat. Har du en större och kraftigare häst som gärna och ofta lägger tyngd på krubban när den äter? Då kan en krubba med extra frontförstärkning vara en god idé att införskaffa. Den har nämligen en ökad stabilitet och kan motstå extra tryck. En krubba i större storlek ger också hästen möjlighet att gå igenom sin mat i lugn och ro. Lite extra utrymme kan därför vara bra för att hästen inte ska stressa i sig fodret. Biter din häst gärna på krubban? Ett tips är då att välja en krubba med bitkant!

  Produkter som är användbara i kombination med din krubba

  I vårt sortiment har vi också höpåsar i olika pigga färger, för att du ska kunna transportera din hästs mat på ett smidigt sätt. Välj en färg som du tycker om! Självklart har vi också foderskopor.

   

  Hönät

  Välj ett hönät i diskretare färger om du vill att det ska smälta in i hästens miljö eller kör på en rolig färg som sticker ut. Vi har hönät i vårt sortiment som tål slitage otroligt bra! Det gör dem också hållbara, vilket är positivt för ekonomin såväl som för klimatet. Vill du slippa höspill och att det samlas mycket damm? Välj då en variant som motverkar just det!

  Säkerhetstänk kring hönät

  Om du vill ge din häst tillgång till att äta direkt från en storbal, så finns det nät som du kan täcka över den med. Viktigt att komma ihåg är att du behöver se till att hästen inte kan trampa på balen eller nätet, för hästens säkerhet. Detta gäller såklart i alla situationer. Hästens säkerhet måste alltid finnas i åtanke! Vi har hönät i vårt sortiment som är gjorda i ett sådant material att de kan gå sönder om hästen skulle fastna. Eftersom hästar också kan sparka med frambenen när de ska äta kan det vara bra att tänka på att ha ett visst avstånd mellan marken och hönätet. På så sätt minimerar du risken för skada! 70-75 cm ovanför markytan kan vara ett bra riktmärke.

  Drift & produktion: Wikinggruppen

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen