Fri frakt över 499:-    Snabba leveranser (1-5 arbetsdagar)    Toppenbutik, grym service! 

      90 dagars öppet köp, 49:- frakt                 info@ridersport.se  -  Tel. 0431 - 30 20 40                                    Läs fina omdömen på vår Facebook sida                 

 

                  

Friska Leder

Hos Friska Leder hittar du fodertillskott som främjar hästens ledhälsa. Den gemensamma nämnaren i Friska leders ledtillskott är Högmolykär Hyalyronsyra. Friska Leders olika fodertillskott till leder som innehåller högmolykär hyalyronsyra smörjer och hjälper till med stötdämpning i leden samt främjar nyproduktion av den naturliga hyalyronsyran som kan brytas ned om det uppstår små mikro skador i ledens strukturer under tex hårdare träningspass eller under tävling och därför förebygger ledinflammationer hos hästen. 

 

Ledinflammation hos häst

En av de vanligaste orsakerna till hälta hos hästar är ledinflammation, till den bredd att 10 hästar om dagen avlivas. En ledinflammation börjar i ledkapseln och leder så småningom till nedbrytning av ledbrosk, förtjockning av ledkapseln, inflammerad ledvätska och benpålagring i och på leden. Om en ledinflammation får fortlöpa över tid bryts ledvätskan ner. Detta resulterar i att leden blir stum och ledbrosket inte kan svikta lika bra. Ledvätskan finns mellan bendelarna för att smörja och fungera stötdämpande för lederna. Vid reducerad ledvätska finns det risk för att små frakturer uppstår i benet. Efter en tid är det lätt att allt brosk skavs bort vilket är problematiskt eftersom det bryts ner snabbare än det kan byggas upp igen. 

Hjälpa häst med ledinflammation med hyalyronsyra 

Hyalyronsyra har en stötdämpande och inflammationshämmande effekt och finns naturligt i hästens leder. En av hyalyronsyrans andra egenskaper är att den transporterar näringsämnen till leden och för bort slaggprodukter. Hyaloronsyra är ett mycket effektivt tillskott till hästar med ledproblematik. 

 

Förebygga Ledinflammation hos häst

Du kan själv hjälpa hästarnas leder aktivt genom varierad träning, MYCKET skritt, samt ridning i balans för att inte överbelasta någon led mer än den andra. Ett annat sätt att förebygga ledinflammation hos häst är att komplitera med ett av Friska Leders Ledtillskott för häst. Det som däremot är viktigt att poängtera är att alla komponenter är lika viktiga, det går inte bara att ge ett tillskott och tro att hästen ska bli frisk, utan att jobba med friska leder hos din häst är definitivt ett långsiktigt arbete.  

 

 

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen