Fri frakt över 499:-    Snabba leveranser (1-5 arbetsdagar)    Toppenbutik, grym service! 

      90 dagars öppet köp, 49:- frakt                 info@ridersport.se  -  Tel. 0431 - 30 20 40                                    Läs fina omdömen på vår Facebook sida                 

 

                  

Tillskott & vitaminer till häst

Hjälp hästen att prestera på topp eller hålla sig fin i vardagen. Hos Ridersport finns tillskott av hög kvalitet från ledande märken. Allt för att hjälpa magen, lederna, humöret m.m.

Hästen behöver såklart näring i form av vitaminer och mineraler men behovet kan se olika ut för olika individer. Det finns en hel djungel av olika vitaminer till hästar och hästtillskott. Vi har ett brett utbud av vitaminer och tillskott till hästen för att passa olika behov. Den kan exempelvis behöva tillskott på grund av något problem med sin hälsa, sitt välbefinnande eller sin prestation. Det kan gälla fällning av päls, stress, avel, hårt arbete, hög ålder, sviktande immunförsvar, allergier, störningar av ämnesomsättningen, trötthet, uppsvälldhet och magsår m.m.

Läs mer längre ner på sidan.

Färg

Varumärken

 • Produktfiltrering
   Färg
  • Varumärken
 • Mer om tillskott till häst

  Vissa tillskott är också framtagna för att minska risken för att få näringsbrist som i sin tur kan leda till problem, till exempel insulinresistens och minskad blodcirkulation. Om din häst löper risk för att få fång, så kan hästen behöva tillskott för att motverka den risken. Om du vill främja hästens koncentrationsförmåga och en snabb återhämtning finns tillskott för det också. Mineraler och spårämnen som hästen kan behöva få i sig extra av är exempelvis zink, koppar, mangan, magnesium, kalcium, fosfor, kisel, järn, jod, selen, natrium och MSM. 

  Har din häst svårt att behålla sin vikt, problem med tarmfunktionen eller svårighet att smälta sitt foder? Då kan foderjäst vara produkten du söker. Det är också en bra produkt om din häst är benägen att få kolik. Om din häst istället har lätt för att gå upp i vikt, så finns andra hästtillskott som kan hjälpa. Hästar kan också utsättas för värme och hård ansträngning i olika situationer. Då kan det vara smidigt att ha en flytande energibooster med sig, för att ge hästen mer energi och skydd till fysiska funktioner.

  Om hästen har fått förgiftningssymptom eller matsmältningsproblem kan det bero på så kallade mykotoxiner i fodret. Vid misstanke om det finns även tillskott för att undvika upprepade problem. När det kommer till föl så kan de naturligtvis behöva andra former av tillskott och vitaminer än äldre hästar. Du kan exempelvis välja multivitaminsirap för att stödja fölets utveckling. På samma sätt har äldre hästar andra behov än yngre, för att de till exempel lättare får problem med stelhet och då behöver ämnen som stimulerar rörlighet. Därför är det bra att välja tillskott för seniora hästar för att tillgodose dem med rätt näring. Ston kan också behöva särskilda kosttillskott vid hormonell obalans eller brunst.

  Till vissa hästtillskott och hästvitaminer kan olika doseringsverktyg behövas. Hos oss hittar du multi-doseringsspruta som redan har ett innehåll och tomma ingivare som du fyller med ditt eget utvalda innehåll. Visste du till exempel att det finns färdigdoserade sprutor som du kan ge till hästen när den ska utsättas för en stressande situation, för att den ska känna ett större lugn? Du kan även hitta tappkran och dospump till dunkar hos oss.

  Det är självklart inte enbart viktigt att hästen får i sig den näring den behöver för att bli fysiskt stark och hälsosam. Det finns därför tillskott som ska främja hästens mentala balans, för att få en harmonisk häst och minska stress, oro, överdriven reaktionsbenägenhet samt stabilisera hästens temperament. Har du en häst som lätt blir orolig eller nervös av miljöombyte, inridning, klippning och skoning? Då kan hästen också gynnas av att få tillskott som kan göra det lättare att känna sig lugn och avslappnad.

  Är du rädd för att din häst har fått magsår eller har den andra mag- och tarmproblem? Både kroniska och övergående besvär? Det finns hästtillskott som ger balans, säkerställer näringsupptag och stödjer bildningen av en bra tarmflora.

  Hästen behöver salter när den svettas, så därför kan det vara bra att se till att hästens saltbalans hålls på en bra nivå. Det finns också tillskott som balanserar upp syran i magen om hästen är känslig för ensilage. För att främja bildandet av röda blodkroppar, finns bland annat sprutor som ges via munnen. Dessutom finns tillskott för hästens mun, näsa, svalg samt för att stärka hovens uppbyggnad och struktur. Har du hört talas om hyaluronsyra som tillskott? Det är en vitamin som du kan finna i flera produkter. Den hjälper hästens leder och finns också i ledvätskan.

  Det finns alltså en djungel av tillskott och vitaminer för hästar! Det kan alltid vara klokt att rådfråga någon kunnig person om du är osäker på vad din häst behöver eller mår bra av.

  Drift & produktion: Wikinggruppen

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen