Fri frakt över 499:-    Snabba leveranser (1-5 arbetsdagar)    Toppenbutik, grym service! 

      90 dagars öppet köp, 49:- frakt                 info@ridersport.se  -  Tel. 0431 - 30 20 40                                    Läs fina omdömen på vår Facebook sida                 

 

                  

Hästliniment & kylgel

Liniment till hästar kan användas både före och efter ansträngande arbete för att blodcirkulationen ska öka och hjälper hästen till återhämtning samt förebygger träningsvärk. Kyla använder man efter träning så att blodkärlen drar ihop sig och svullnader minskar.

De märken du kan hitta här är Biofarmab Eclipse, NAF, Horseware, Trikem och Effol mm.

Se även de populära cirkulations hovsockorna för en effektiv kylning av hästens ben!

Liniment har många funktioner

Hästliniment kan utöver funktionerna som nämnts tidigare användas om en akut skada uppstår eller för att förebygga inflammation. Det kan också ha en smärtlindrande effekt och värmen hjälper även till att lindra stelhet. Vissa liniment har även en effekt på hästens galla. Med andra ord är liniment en mångsidig produkt som kan spela en viktig roll i stallet och på resande fot. Vilken typ av liniment som du använder beror på när det ska appliceras och av vilken orsak. Därför är det viktigt att ta reda på vad din häst behöver. Liniment i kombination med en lätt massage kan öka hästens prestationsförmåga. Det är alltså inte enbart en produkt för att undvika eller lindra skador. Det är även viktigt med kylning emellanåt. En viktig anledning till att använda nedkylande produkter är att hög värme kan vara skadligt för leder och senor. En kylande effekt kan också vara användbar under varmare perioder.

Läs mer längre ner på sidan.

 

Storlek

Färg

Varumärken

 • Produktfiltrering
   Storlek
  • Färg
  • Varumärken
 • Viktigt att tänka på inför en ridtävling

  Något som kan vara viktigt att ha i åtanke om du tävlar i ridsport är att vissa liniment har en så kallad karenstid. Kortfattat innebär det att dessa varianter inte får användas dagarna innan du ska tävla eller under en tävling. Det är viktigt att se över enskilda produkters karenstider. Du bör vara försiktig med bandagering i kombination med liniment, så att det inte uppstår en så kallad blistringseffekt. Håll koll på produkternas bruksanvisning gällande detta.

  Värmelera och värmesalva för häst

  Om du är på jakt efter en värmelera eller värmesalva så har vi det också. Värmesalvan verkar över en lång tid och har en god effekt på tillfälliga svullnader och lokala smärtor. Värmeleran passar bra som komplement till fysisk uppvärmning. Benen bör först kylas innan användning av lera om den ska användas efter hård ansträngning.

  Hovsockor och bandage

  Vissa “benstrumpor” ger ifrån sig vibrationer, som stimulerar blodflödet samtidigt som det sker en ökning av näringsämnen och fler slaggprodukter transporteras bort. Med kylbandage kan du få en kylande effekt i upp till 40 minuter och effekten når även hästens mjuka vävnad på en djupare nivå. Det finns även den här typen av produkter som både kan kyla och värma, så att de kan anpassas efter det behov som uppstår i en specifik situation.

   

  Drift & produktion: Wikinggruppen

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen