Fri frakt över 499:-    Snabba leveranser (1-5 arbetsdagar)    Toppenbutik, grym service! 

      90 dagars öppet köp, 49:- frakt                 info@ridersport.se  -  Tel. 0431 - 30 20 40                                    Läs fina omdömen på vår Facebook sida                 

 

                  

Horseware

Horseware är ett av de, om inte, det främsta märket i världen när det kommer till hästtäcken. Horseware hästtäcken är kända för sin oslagbara passform och höga funktion, samtidigt som de är hållbara. Horseware erbjuder ett stort utbud av olika modeller på sina hästtäcken, det finns Horseware regntäcke, Horseware vintertäcke, Horseware flugtäcke, Horseware svettäcke, Horseware Ionic som är en therapyserie. 

Horseware går också att finna i olika prisklasser, från det mest prisvärda Horseware Mio, klassiska storsäljaren Horseware Amigo, slitstarka Rhino samt lyxiga och oslagbara Horseware Rambo.  

Läs mer längst ner på sidan.

Storlek

Färg

Varumärken

 • Produktfiltrering
   Storlek
  • Färg
  • Varumärken
 • Horseware grundades i Dunkland, Irland år 1985. Grundarna Tom och Carol MacGuinness var fast beslutna om att skapa ett hästtäcke som sitter på plats och håller hästen torr utan att få den att svettas. Vid denna tid använde hästägare jutetäcken som varken andades eller höll tätt och den dåliga passformen var en fara för hästen då täcket lätt gled av. Efter att Tom deltagit på en informationsdag om tyger och fått information om den senaste vattentäta tekniken, så startades ett intensivt arbete med att ta fram det perfekta hästtäcket. En tid senare föddes prototypen av den nu ikoniska Rambo Original som än idag, snart 40 år senare, fortfarande är en bästsäljare. Horseware är synonymt med kvalitet och varje modell testas på minst 20 olika sorters hästar under flera års tid innan de når butikshyllorna.

  Rambo

  Rambo är utan tvekan ett av marknadens mest slitstarka hästtäcken tillverkat i ballistisk nylon med extremt hög kvalitet. Ballistisk nylon är ett material som konstruerades under andra världskriget för att skydda soldater från granatsplitter. Slitstyrkan ligger på 1000 denier men har en betydligt högre kvalitet än ett täcke med samma slitstyrka tillverkat i polyester. Horseware lämnar tre års garanti för vattentäthet och ventilation på alla täcken från Rambo. Har du en häst som gärna förstör sitt täcke i hagen så är det ett Rambo utetäcke ni ska ha.

  Rhino

  Förstklassig kvalitet till ett överkomligt pris. Rhino är ett slitstarkt täcke tillverkat i 1000 denier polypropylen med ett extra lager mellan yttertyget och fodret som gör att täcket håller tätt även om det går en reva i det yttre lagret. Horseware lämnar 3 års garanti gällande vattentäthet och ventilering på alla sina Rhino-utetäcken.

  Amigo

  Amigo är ett mycket prisvärt täcke tillverkat i Polyester med Aqua Trans-teknik bestående av två lager, en mjuk insida som drar åt sig fukten från hästens kropp och ett yttre lager som stöter bort fukten och torkar snabbt. Amigo är kompatibelt med HorseWare Liner System och finns som både stalltäcke och utetäcke. Amigos utetäcken finns i tre olika slitstyrkor, Hero 6 med 600 denier, Hero 9 med 900 denier och Bravo 12 med 1200 denier.

  Drift & produktion: Wikinggruppen

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen