Fri frakt över 499:-    Snabba leveranser (1-5 arbetsdagar)    Toppenbutik, grym service! 

      90 dagars öppet köp, 49:- frakt                 info@ridersport.se  -  Tel. 0431 - 30 20 40                                    Läs fina omdömen på vår Facebook sida                 

 

                  

Lädervård

Att sköta, putsa och hålla sin utrustning ren och i bra skick ökar livslängden och motverkar skav och obehagskänsla hos hästen. Lädret blir också mer hållbart och på så vis säkrare om du tvättar och smörjer det regelbundet.

Här kan du finna märken som Absorbine, Ekol, Lincoln, Effax, Trikem, Kavalkade, Stubben, Biofarmab, Fiebing, Carr & Day & Martin, Königs och Oxford Blue mm.

Hos oss hittar du allt du behöver för din lädervård. Från svamp och tvålask till rengöring och läderfett. Det finns ingen anledning till att inte sköta om ditt läder! Genom att lägga lite tid på att ta hand om det, så både sparar du pengar och energi från att leta nya produkter. Det som kan hända om lädret blir uttorkat är att sprickor riskerar bildas. Dessutom fastnar fett, smuts och svett på lädret när det används. Det finns ju också ytterligare en fördel med lädervård; att det ger trött läder glans igen! 

 

Färg

Varumärken

 • Produktfiltrering
   Färg
  • Varumärken
 • Rengöring

  Rengöring kommer i olika förpackningar och former. Du kan välja en fast produkt eller en som är i sprayform. Ska du ut och resa eller bara åka en kort bit? Då kan det kännas smidigt med rengöringsservetter. De används utan svamp eller vatten och är smidiga att ha med sig. Välj det som känns enklast för dig och som har just de egenskaper som du vill ha. Vill du ha en produkt som inte bara rengör lädret utan också verkar förebyggande? Vissa rengöringsprodukter kan skydda din utrustning mot mögel och fukt. Flera produkter är också framtagna för att slippa använda vatten, så att du kan undvika uttorkning av lädret så mycket som möjligt.

  För dig som har ett miljötänk och fokus på miljövänlighet kan det vara värt att köpa en produkt som inte innehåller mineralolja och/eller som är biologiskt nedbrytbar. Du kan också använda en produkt som är baserad på naturlig såpa. Tips! Vissa produkter kan verka under natten och sedan kan lädret rengöras dagen efter. Det är effektivt när smutsen är hårt intorkat! Vi har även multifunktionella rengöringsprodukter i vårt sortiment som kan användas till mer än enbart läder, så att du får maximal användning av dem. Exempelvis på metall för att motverka rost, på ullprodukter, i stallet eller hushållet och när du ska tvätta dina ridbyxor. Viktigt att ta reda på är om en produkt fungerar på just det material du ska använda det till. Läs på om det finns något material som inte tål produkten.

  Vårdande behandling efter rengöring

  Även om du har använt en skonsam produkt som vårdar ditt läder när du har rengjort din utrustning, så kan det vara en bra idé att använda en produkt som är framtagen för att appliceras efter rengöring. Det finns flera olika läderbalsam i vårt sortiment, som du kan smörja med för att ge lädret extra skydd, mjukgöring och återfettning samt för att stärka ditt läder. Vissa produkter fungerar som både rengöring och återfuktning men även dem kan det vara bra att stryka på fler än en gång. Särskilt om lädret är mycket torrt. Det är kanske inte bara är när ditt läder känns slitet som du vill vårda det. När ett läder är nyköpt kan det kännas stelare än det gör när du har använt det ett tag. Med ett läderbalsam kan du ge lädret en mjuk känsla snabbare, då det blir mer medgörligt och du kan arbeta på att få det att formas. Även när lädret blivit blött kan du använda ett läderbalsam för att ge den tidigare känslan tillbaka.

  Läderolja och lädercreme

  Ett alternativ till läderbalsam är läderolja. Du kan välja en lättare olja eller en mer trögflytande, beroende på vad ditt läder är i behov av. Vill du ha en extra lättapplicerad olja? Då kan du testa en sprayolja som även når in i de krångligaste sömmarna och vecken. I vårt sortiment finns även lädercreme som bidrar till lädrets elasticitet. Du finner miljövänliga alternativ även bland produkterna som används efter rengöring. 

  Skoskötsel

  Är det just dina ridskor eller andra skor som du vill ge lite extra kärlek? Då har vi flera produkter för skoputsning som du kan välja mellan. Du vet väl att vissa skoprodukter även kan återställa dina skors färg, efter att de har använts en del och utsatts för skav och nötning? Dessutom kan de ha en vattenavvisande effekt, vilket är särskilt bra för de regniga och snöiga dagarna på året.

  Behandla ditt läder så ofta som det behövs

  Beroende på hur ofta du vill lägga tid på lädervård och hur stort behov ditt läder är av att tas hand om, så finns produkter som du använder med några veckors mellanrum och produkter som du kan använda varje dag. 

  Tillbehör för optimal lädervård

  Vissa produkter kan du behöva en svamp för att smörja in med. Vi har svampar som håller en hög kvalitet och som håller länge. Till vissa produkter medföljer svampar, borstar och annat, så se till att läsa om det innan du beställer. Om du behöver en ask att förvara din tvål i för att slippa kladd och krångel, så har vi det också!

   

  Drift & produktion: Wikinggruppen

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen