Fri frakt över 499:-    Snabba leveranser (1-5 arbetsdagar)    Toppenbutik, grym service! 

      90 dagars öppet köp, 49:- frakt                 info@ridersport.se  -  Tel. 0431 - 30 20 40                                    Läs fina omdömen på vår Facebook sida                 

 

                  

Waldhausen

Waldhausen har tillverkat ridutrustning i över 180 år med ett mål om att erbjuda ojämförlig kvalitet och prestanda till rimliga priser. I sortimentet finns ett brett utbud av produkter för alla ridstilar och discipliner.

Storlek

Färg

Varumärken

 • Produktfiltrering
   Storlek
  • Färg
  • Varumärken
 • Det var den 17 maj 1836 som Anton Waldhausen publicerade en annons i den lokala tidningen där han lät berätta att han startat ett sadelmakeri i staden Köln i Tyskland. Målet med företaget var att tillverka sadlar och selar i exceptionell kvalitet till en “respektabel publik". På 1850-talet öppnade han sin första affär där han försåg europas adliga familjer med lyxiga sadlar. "Waldhausen-sadeln" blev snabbt en statusmarkör tack vare dess höga kvalitet. År 1895 var Waldhausen den största sadel- och lädervaruhandeln i Tyskland och hade vid denna tidpunkt börjat leverera sadlar till olika furstar och kungafamiljers hov.

  Under andra världskriget förstördes Waldhausens anläggningar totalt och de blev tvungna att bygga upp företaget på nytt. Företaget gick därefter in i en period av massiv expansion och blev därmed en av världens ledande leverantörer inom ridsport. År 1972 blev företaget officiell leverantör till den tyska olympiska kommittén för ridning (DOKR), denna ärofyllda titel besitter Waldhausen än idag. De senaste åren har företaget utvecklats till en internationell grossist av produkter inom ridsport och utvecklar produkter under de egna varumärkena E.L.T, Swing och Waldhausen. Målet för Waldhausen-företaget är idag att garantera ojämförlig kvalitet och prestanda till rimliga priser i samarbete med sina specialisthandlare över hela världen.

  Drift & produktion: Wikinggruppen

  Produkten har blivit tillagd i varukorgen